2012. április 9., hétfő

Mandulás-marcipános cookie - Krisztu, Zoli




Egy újabb finomság került ma az asztalra délután. És véletlenül ez is zöld, de most nem a spenóttól, hanem a mandula aromától. Természetesen a színtelen aroma is ugyanúgy megfelel a célra, de ilyen volt itthon. Sülés után kicsit hasonlít az állaga a friss, meleg habcsókra.

A marcipánmasszát felkockázom, lisztben megforgatom hogy ne ragadjon egymáshoz, így nagyobb az esélye hogy minden falatba kerül. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, az aromát, a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet az apróra tört mandulát és a felkockázott marcipánmasszát. Jó ragacsos massza lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítem, három tepsit szilikonlappal kibélelek. A masszából vizes kézzel kb diónyi golyókat formázok és egymástól jó nagy távolságra a tepsire teszem. Sülés közben le fognak lapulni, nekem 9db fért kényelmesen egy gáztepsire, így nem  sültek össze.
kb 20 perc alatt sül készre, ha már kezd pirosodni a széle akkor biztosan jó. Csak kihűlés után vegyük le a tepsiről különben széteshet
  • 20dkg liszt
  • 1cs sütőpor
  • 17dkg zabpehely
  • 25dkg vaj
  • 15dkg cukor
  • 15dkg marcipánmassza 
  • 10 dkg mandula 
  • 1 ek mandulaaroma
  • 2db tojás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése