Ezt csak azért mert unatkoztam...
Ettem volna valamilyen töltött kenyeret, de a spenótmaradékot is el kellett használni, no meg holnap húsvét. Így született meg a Kockásfülü nyúl kistestvére. Sajna a kész nyuszi fotózására megint nem jutott idő. Elugrált....
A nyuszi állaga valahol a kenyér és a kalács között van félúton, vékonyan megkenve vajjal, szalámival nagyon finom. 2 nap után is friss, puha, szépen szeletelhető.
A tészta hozzávalóit kényérsütőben megdagasztattam, kelesztettem. Amikor elkészült félbe vágtam, az egyik fele lett a pocak. A másik fél tésztát újra megfeleztem ennek az egyik fele a fej. A maradék tésztát 7 részre osztottam, 2 kisebb darab a füleknek, 4 nagyobb darab a lábaknak és 1 nagyon picike darab a bajuszok formázásához.
A pocakot kézzel ellapogattam és a közepére szórtam a töltelék hozzávalóit, a szélét felvert tojással megkentem, majd a közepe felé egymásra behajtogattam, megformáztam, majd úgy tettem a tepsi közepére hogy a hajtogatott rész alulra kerüljön. Ugyanígy jártam el a fejnél és a lábaknál és a füleknél is. Összeállítottam a nyuszit, szemének és orrának félbevágott olajbogyót tettem a száját szeletekből raktam ki, a kis darab tésztából bajuszt sodortam. Az egészet lekentem tojással.
200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 30 perc alatt készre sütöttem. (10 perc vízgőzzel)
Tészta
- 60dkg liszt
- 1tk cukor
- 3tk só
- 1gerezd zúzott fokhagyma
- 2,5dl tej
- 1db tojás + 1 a kenéshez
- 20dkg kész spenót
- 10dkg vaj
- 1 csomag szárított élesztő
Töltelék
- 10dkg reszelt sajt
- 20dkg apróra vágott sonka (füstölt)
- 1 marék apróra vágott snidling
Sütés előtt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése