Egy újabb finomság került ma az asztalra délután. És véletlenül ez is zöld, de most nem a spenóttól, hanem a mandula aromától. Természetesen a színtelen aroma is ugyanúgy megfelel a célra, de ilyen volt itthon. Sülés után kicsit hasonlít az állaga a friss, meleg habcsókra.
A marcipánmasszát felkockázom, lisztben megforgatom hogy ne ragadjon egymáshoz, így nagyobb az esélye hogy minden falatba kerül. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, az aromát, a lisztet, a
sütőport, a zabpelyhet az apróra tört mandulát és a felkockázott marcipánmasszát. Jó
ragacsos massza lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítem, három tepsit
szilikonlappal kibélelek. A masszából vizes kézzel kb diónyi golyókat
formázok és egymástól jó nagy távolságra a tepsire teszem. Sülés közben
le fognak lapulni, nekem 9db fért kényelmesen egy gáztepsire, így nem
sültek össze.
kb 20 perc alatt sül készre, ha már kezd pirosodni a széle akkor biztosan jó. Csak kihűlés után vegyük le a tepsiről különben széteshet
kb 20 perc alatt sül készre, ha már kezd pirosodni a széle akkor biztosan jó. Csak kihűlés után vegyük le a tepsiről különben széteshet
- 20dkg liszt
- 1cs sütőpor
- 17dkg zabpehely
- 25dkg vaj
- 15dkg cukor
- 15dkg marcipánmassza
- 10 dkg mandula
- 1 ek mandulaaroma
- 2db tojás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése