Alapjában véve nem szeretjük a kekszféléket, de gondoltam mégis teszünk egy próbát. Hátha ez ízleni fog. Így is lett! Már tervezem a következő adagot.
Kívül ropogós, belül puha és omlós. Nagyon finom!
A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet az apróra tört étcsokit és az áfonyát. Jó ragacsos massza lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítem, két tepsit szilikonlappal kibélelek. A masszából vizes kézzel kb diónyi golyókat formázok és egymástól jó nagy távolságra a tepsire teszem. Sülés közben le fognak lapulni, nekem 9db fért kényelmesen egy gáztepsire, így nem sültek össze.
kb 15-20 perc alatt sül készre, ha már kezd pirosodni a széle akkor biztosan jó. Csak kihűlés után vegyük le a tepsiről különben széteshet.
- 20dkg liszt
- 1cs sütőpor
- 15dkg zabpehely
- 25dkg vaj
- 15dkg cukor
- 10dkg étcsoki
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 2db tojás
(amikor még nem tudtam hogy ez egy kicsit sok)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése