Itt a tavasz végre...
Vele együtt a meleg és az én szokásos étvágytalanságom. Ránézésre senki nem hiszi rólam, de Zoli a megmondhatója, hogy tavasztól őszig jó ha heti egyszer tudok egy normál adag kaját legyűrni. Viszont zöldség és gyümölcs bármikor jöhet, így elkezdődött nálam a saláta szezon. Egyelőre még kénytelen vagyok a boltban vásárolt zöldségekkel beérni, de már nődögélnek a palántáim...
A szalonna bőrét eltávolítom, majd apró kockákra vágom. Serpenyőben zsiradék nélkül pirosra sütöm, majd félreteszem hűlni.
Az uborkát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát felkarikázom, a jégsalátát apróra vágom, a fejes salátát kis darabokra tépkedem és az egészet egy nagy fedeles tálba teszem. Hozzáadom a kis kockákra vágott sajtot, a kihűlt szalonnát, megszórom a magvakkal és a doboz tetőt rátéve alaposan összerázom.
Fogyasztásig hűtőben tárolom, fogyasztás előtt tetszőleges öntettel meglocsolom.
Húsok mellé köretként vagy önálló ételként is megállja a helyét.
- 1db kígyóuborka
- fél jégsaláta
- 1 kis fej fejes saláta
- 65dkg paradicsom
- 5 szál újhagyma (1 csomó)
- 7dkg Pannónia sajt
- 10dkg füstölt sajt
- 185g füstölt erdélyi szalonna
- 3tk lenmag
- 2tk hántolt napraforgó
Uborka: 99ft
Jégsaláta: 99ft (199ft/db)
Fejes saláta (kert)
Paradicsom: 295ft (449ft/kg)
Újhagyma: 99ft
Pannónia sajt: 150ft (299ft/cs)
Füstölt sajt: 152ft (304ft/cs)
Erdélyi szalonna: 292ft (1579ft/kg)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése