...mert ugye lepény mindenből készülhet....
A hagymát a cukkinit és a burgonyát lereszelem és sóval, borssal fűszerezem. Hozzáadok 5 ek tejfölt, 3 gerezd zúzott fokhagymát ,a tojást és a lisztet és alaposan elkeverem. Egy nagyon sűrű, ragadós masszának kell lennie. Egy teflonserpenyőt olajjal vékonyan kikenek egy evőkanálnyi masszát teszek bele és a kanál hátoldalával ellapogatom. Közepes lángon mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütöm.
Ne legyen túl nagy a lepény a serpenyőben, mert fordításkor eltörhet.
A maradék tejfölt 1 gerezd zúzott fokhagymával és kevés sóval elkeverem, a lepénykék tetejét ezzel megkenve tálalom.
Ebből az adagból kb 30db tenyérnyi lepényke lett:
- 1kg 25dkg cukkini
- 40dkg burgonya
- 1 kis fej hagyma
- 1db tejföl (375g)
- 2db tojás
- 10dkg liszt
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- bors
- só
- olaj a sütéshez
Cukkini: 561ft (449/kg)
Hagyma: 12ft (129ft/kg)
Burgonya: 52ft (129ft/kg)
Tojás: 90ft (45ft/db)
Tejföl: 199ft
Liszt: 13ft (129ft/kg)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése