Mindketten nagyon szeretjük a vásárokon kapható juhtúrós lepényt. Viszont meglepően kevesen ismerik és interneten sem található hozzá recept. Hiába kérdeztük az árusokat, nem mondták el a receptet. De most végre hosszú hónapok után sikerült kikísérleteznünk azt, ami talán a leginkább visszaadja a keresett ízvilágot, de ami a lényeg nekünk ez ízlett eddig a legjobban, így eljött az ideje, hogy megosszuk mindenkivel.
A lisztet elkeverem a cukorral, sóval, fokhagymával és a szárított élesztővel, hozzáadok 1 ek tejfölt és 1 ek olajat majd annyi langyos vízzel gyúrom össze hogy egy kemény, de rugalmas tésztát kapjak. Fóliával és konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. A juhtúrót a tejföllel és egy nagy marék aprított snidlinggel elkeverem és hűtőbe teszem hogy az ízek összeérjenek. A tésztát 8 részre osztom, egyesével vékony kör alakra nyújtom (kb 24cm átmérőjű), akkorára, hogy a legnagyobb serpenyőben kényelmesen elférjen. A serpenyőt vékonyan kikenem olajjal, felforrósítom és a tészta mindkét oldalát megsütöm. Nekem erre a célra egy 30cm átmérőjű Tefal serpenyő felelt meg, ebbe biztosan nem ragad bele. (Mindegyik lepény sütése előtt ki kell kenni olajjal a serpenyőt.)
A kisült lepény tetejét megkenem a snidlinges juhtúróval és megszórom apróra vágott lila hagymával. Aki szereti sült szalonnát is szórhat rá, mi sem hagytuk volna ki ha lett volna a hűtőben.
A kisült lepény tetejét megkenem a snidlinges juhtúróval és megszórom apróra vágott lila hagymával. Aki szereti sült szalonnát is szórhat rá, mi sem hagytuk volna ki ha lett volna a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése