2012. május 19., szombat

Zöld spárga tisztítása, előkészítése - Krisztu





A fehér spárga után, ideje a zöld spárga tisztításának fortélyait is megosztanom.
Sokkal egyszerűbb a tisztítás és az előkészítés is.

A frissesség ellenőrzésénél és a tárolásnál ugyanúgy járok el, mint a fehér spárgánál. Csak ott veszem meg, ahol ellenőrizhetem és felhasználásig nedves konyharuhában hűtő aljában tárolom.

Tisztítás:
Egy éles késsel eltávolítom a szárról a pikkelyeket és az alsó 1-2centit meghámozom vagy levágom. Nagyjából ennyiből áll a zöld spárga tisztítása.






Előkészítés:
Megegyezik a fehér spárgánál leírtakkal, viszont a főzési idő pár perccel rövidülhet.
Bővebben: itt

1 megjegyzés:

  1. Klasszikusan a zöld spárgát nem kell tisztítani, a pikkelyek eltávolítása fakultatív, DE: a szárat ott kell eltörni, ahol pattan, nem elég az alsó 1-2 cm-t levágni, mint a fehérnél.
    A leeső rész még alkalmas levesbe, jó ízt ad.

    VálaszTörlés