A fehér spárga után, ideje a zöld spárga tisztításának fortélyait is megosztanom.
Sokkal egyszerűbb a tisztítás és az előkészítés is.
A frissesség ellenőrzésénél és a tárolásnál ugyanúgy járok el, mint a fehér spárgánál. Csak ott veszem meg, ahol ellenőrizhetem és felhasználásig nedves konyharuhában hűtő aljában tárolom.
Tisztítás:
Egy éles késsel eltávolítom a szárról a pikkelyeket és az alsó 1-2centit meghámozom vagy levágom. Nagyjából ennyiből áll a zöld spárga tisztítása.
Előkészítés:
Megegyezik a fehér spárgánál leírtakkal, viszont a főzési idő pár perccel rövidülhet.
Bővebben: itt
Klasszikusan a zöld spárgát nem kell tisztítani, a pikkelyek eltávolítása fakultatív, DE: a szárat ott kell eltörni, ahol pattan, nem elég az alsó 1-2 cm-t levágni, mint a fehérnél.
VálaszTörlésA leeső rész még alkalmas levesbe, jó ízt ad.