2012. május 23., szerda

Tonhalas saláta - Krisztu




Egy újabb kedvenc saláta, bár ez csak egy gyorsan összecsapott verzió, de finom lett. Az igazi tonhal salátát teljesen máshogy készítem.

A zöldségeket felaprítom, a salátát felcsíkozom, hozzáadom a magokat, meglocsolom olivaolajjal és balzsamecettel, a tetejére halmozom a lecsöpögtetett tonhalat és citromkarikákkal díszítem. Tálalásig hűtőben tárolom.

  • 1 fej saláta
  • 6db paradicsom
  • fél szál póréhagyma
  • 1db tv paprika
  • 1db tonhalkonzerv (Silver bay)
  • 1 citrom
  • 2ek olivaolaj
  • 2ek balzsamecet
  • 2-2 tk hántolt sótlan napraforgómag, tökmag és lenmag

 Ára kb: 950ft (2012.május)
Paradicsom 399ft (399ft/kg)
Póréhagyma 65ft (129ft/db)
Citrom 48ft (469ft/kg)
Tonhal 369ft
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése