2012. május 23., szerda

Póréhagymás kenyér - Krisztu




Ennek a kenyérnek a blogban már megtalálható fehér kenyér az alapja, így az elkészítését nagyon nem is részletezném.
A különbség csak annyi, hogy a hozzávalók között megadott póréhagyma mennyiséget felaprítottam és 2ek libazsíron megfonnyasztottam, miután kihűlt hozzáadtam az alapanyagokhoz és így dagasztattam be a géppel.

Ebből a mennyiségből kb 1,20 kg-os kenyér sül ki.
Kenyérsütőgép bepakolási sorrendje: víz, tej, só, cukor, olaj, póréhagyma, liszt, öregtészta, élesztő

  • 2 dl víz 
  • 0,7dl tej
  • 3 csapott tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 20-25 dkg öregtészta
  • 50 dkg BL 80 liszt
  • 1 tk. cukor
  • 1 dkg friss élesztő 
  • fél szál póréhagyma
  • 2 ek libazsír
  Ára kb: 250ft (2012.május)
Tej 10ft (129ft/l)
BL80 liszt 79ft (159ft/kg)
Élesztő 10ft (48ft/db)
Póréhagyma 65ft (129ft/db)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése