2012. május 15., kedd

Paradicsom saláta - Krisztu




Azt hiszem mondhatom, hogy ez a kedvencem, és nem csak a saláták között. Bár sültek mellé is nagyon finom, én önmagában is szívesen fogyasztom. Legutóbb az anyósomnál készítettem a szombati ebéd mellé, ami sajttal töltött baconos pulykamell volt petrezselymes burgonyával. Ilyenkor még egy kicsit drága salátának számít, de nemsokára már csak az ecetért és a cukorért kell boltba menni.

A paradicsomokat megmosom, fél karikára vágom és egy lapos, fedeles dobozba teszem. A hagymát olyan apróra vágom, mintha pörkölthöz készülne és a paradicsomhoz adom. A petrezselymet is apróra vágom és megszórom vele a paradicsomot, majd felöntöm salátalével összerázom és tálalásig hűtőben tárolom.
Salátalé: 1dl langyos vízben elkeverek egy teáskanál cukrot és óvatosan kóstolgatva hozzáadok annyi ecetet, hogy egy kellemesen savanykás, de nem bökős ízt kapjak, ezt általában 2-3 teáskanál ecettel érem el, de sok múlik az ecet fajtáján.

  • 6 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • ecet
  • cukor
  • víz
 Ára kb: 490ft (2012.május)
Paradicsom 355ft (429ft/kg)
Lila hagyma 31ft (229ft/kg)
Petrezselyem 89ft
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése