2012. május 9., szerda

Magyaros túrókrém - Krisztu




Kép hamarosan





Zoli kiküldetésben... :(
Így se főzni, se enni, semmihez nincs kedvem.
Ez megint egy "lássuk mi van a hűtőben amivel nincs sok macera" kategóriájú recept.
Hát nem lett rossz!
Egy kicsit nagy adag lett, de legfeljebb ha nem bírok vele, megkapják a vándormacskák vagy megy a fagyosba.
Fotót csak a következő elkészítéskor tudok mellékelni, mert Zoli magával vitte a fényképezőt, telefonnal meg nem az igazi.

A kolbászt hosszában négybe vágom, majd a szálakat felaprítom, teflon serpenyőben olaj nélkül zsírjára sütöm és félreteszem hűlni.  A megtisztított hagymát apróra vágom az összetört túróhoz adom, beleteszem a tejfölt és alaposan kikeverem. Ízlés szerint fűszerezem, hozzáadom a kihűlt sült kolbászdarabkákat és ha nem elég krémes akkor egy kevés kisült kolbászzsírt is. Egy órára hűtőbe teszem, pirítósra kenve vagy zöldségekhez mártogatósként nagyon finom.
Botmixerrel könnyebb lenne a dolgom, de annak is pont most kellett elromlania.

Ebből az adagból kb 80-90dkg krém lett.
  • 50dkg túró
  • 1 pohár nagy tejföl
  • 1szál füstölt kolbász
  • 1kis fej hagyma
  • pirospaprika
  • bors
 Ára kb: 685ft (2012.május)
Túró 349ft
Tejföl 139ft
Kolbász 183ft (989ft/kg)
Hagyma 13ft (139ft/kg)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése