2013. december 31., kedd

Hússaláta - Krisztu




Egy önmagában is laktató saláta. Bővíthető még almával, borsóval, ízesíthető citrommal, fehérborral, de mi így szeretjük. A legjobb (és legolcsóbb), ha maradék sült húsból készül, de nálam ez most nem volt opció. Esetleg levesben főtt hús is jó lehet bele, kissé átpirítva.

A krumplit héjában felteszem főni. A csirkemellet felaprítom és tetszőleges módon, alaposan fűszerezem, majd kevés olajon pirosra sütöm.  A lila hagymát és a csemegeuborkát is apróra vágom. Ha a krumpli megfőtt felkockázom és a sült hússal, hagymával, uborkával együtt egy zárható tetejű dobozba teszem. A majonézt kikeverem a tejföllel és a borecettel, a salátához adom és alaposan elkeverem. Ha szükséges sózom, borsozom és tálalásig hűtőben tárolom.

Ebből a mennyiségből 1,8kg saláta lett.

  • 500g csirkemellfilé (vagy maradék sült hús)
  • kis fej lila hagyma
  • 3-5db csemege uborka (kb 15 dkg)
  • 1kg krumpli
  • 1 nagy doboz tejföl (330g)
  • 5 ek majonéz
  • 2 tk fehérbor ecet (elhagyható)
  • bors
 Ára kb: 1200ft (2013. december)
csirkemell 825ft (1650ft/kg)
lilahagyma 34ft (299ft/kg)
Krumpli 99ft
tejföl 234ft

A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése