2013. december 24., kedd

Levendulás csillagok - Krisztu




Nem túl bonyolult linzertészta pár csepp levendula olajjal megbolondítva. Nem illóolaj! 100% tisztaságú étkezéshez is használt levendulaolaj.
Sokan panaszkodnak arról, hogy nekik nem áll így össze ez a tészta. De összeáll! Olyan nincs, hogy nem, ha az összetevők változatlanok, maximum nem gyúrják elég ideig. :)
Arra is jött már panasz, hogy nem olyan omlós mint amit nálam kóstoltak. Erre is csak azt tudom mondani: nem kell változtatni az összetevőkön, azaz se tojás, se tejföl, se sütőpor, se egyéb más. :)

A vajat felhasználás előtt pár órával kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten megmelegedjen.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom, de épp csak addig ameddig összeáll.
kb 3 milliméter vastagra nyújtom, kiszaggatom és 200 fokra előmelegített sütőben  pár perc alatt készre sütöm. Még forrón porcukorban megforgatom. Nagyon hamar sül, így érdemes előre kiszaggatni és tepsire tenni a csillagokat.
A maradék tésztát sosem gyúrom újra össze! Igyekszem úgy szaggatni, hogy ne nagyon maradjon felesleg. Ha valamiért mégis sok marad és össze kell gyúrnom még egyszer, akkor azt a linzert lekvárral töltöm. Ebben az esetben sütés után nem forgatom porcukorban, hanem kihűlés után tetszőleges ízű lekvárral megkenem és összeragasztom.
Zárható dobozban pár hétig eláll és omlós marad.


Ebből a mennyiségből  98db csillag lett.
  • 20dkg porcukor
  • 40dkg vaj (nem margarin!)
  • 60dkg liszt
  • 3-5 csepp levendulaolaj
Ára kb: 825ft (2013.december)
Porcukor 72ft (179ft/cs)
Vaj 676ft (169ft/db)
Liszt 77ft (129ft/kg)

A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Levendula olaj


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése