2013. december 25., szerda

Burgonya köret unatkozóknak - Krisztu





Már nagyon régen megígértem egy ismerősömnek, hogy felteszem ezt neki képpel és szöveggel.
Tetszett neki az ötlet, csak nem tudja megjegyezni.
Születésnapi vacsora mellé készült és ahogy nézem elég jól álltam idővel. :)
Mennyiséget árat most nem írok, régen készült, nem is tudom mekkora mennyiségből és ha valaki ennyire ráér, hogy ezt bevállalja, akkor csak főzögesse azt a krumplit, ha elsőre nem elég. :)

Szóval a leírás:
krumpli, hagyma, szalonna, kakukkfű, olaj,  kapcsos tortaforma
Krumplit héjában megfőzöm, meghámozom, felkarikázom. Nem baj, ha nem fő meg rendesen, mert még úgyis sülni fog. Hagymát megtisztítom, fél karikákra vágom. Szalonnát felkockázom, ha jól emlékszem 1 szelet maradék szalonna került bele.
A széléről kezdve szorosan egymás mellé teszem a burgonya szeleteket körbe-körbe a közepéig, míg el nem fogy. Ha elfogyott, találomra itt-ott a krumplikarikák közé csúsztatom a hagymacikkeket és a szalonnakockákat.
Meghintem kakukkfűvel és egy kevés olajjal megspriccelem. Forró sütőben, fogalmam sincs mennyi idő alatt megsütöm. Nagyon nem lehet mellélőni, nyers már biztosan nem marad. :) Ha jön az illata akkor már a célegyenesben van. Ha hűlt egy kicsit, azaz már nem tűzforró, akkor a tortakarimát lecsatolom, ha elég szorosra lett téve a krumpli, biztosan egyben marad.

Ha valaki mégis elkészítené, légyszi írja meg kb mennyi idő alatt készült el. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése