2013. december 27., péntek

Vörösboros szilvalekvár - Krisztu






Kép hamarosan...








Természetesen ez a lekvár nem mostanában készült, csak most jutott el a kóstolási szakaszba és hm...
Azt hiszem megérdemli, hogy felkerüljön az oldalra.
Még jó hogy egy noteszba felírtam, hogy mi került bele. :)

A szilvát megmosom, kimagozom, ha van hibás rész kivágom. A gyümölcsöt lekvárfőző lábosba teszem, kézzel amennyire tudom összetöröm, megszórom a mézeskalácsfűszerrel és alaposan elkeverem benne a tartósítószert. Felforralom, majd felöntöm a borral, hozzáadom a cukrot és újra forrástól számítva 5 percig főzöm. Még forrón alaposan megtisztított üvegekbe töltöm lezárom és fejre állítom. Ha kihűlt, mehet a pincébe.

Ebből a mennyiségből 7 üveg lekvár lett.
  • 4kg nagyszemű szilva
  • 0,5l félédes vörösbor
  • 2 ek mézeskalácsfűszer
  • 50dkg cukor
  • 3csomag Haas 3in1 lekvár tartósító

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése