2013. december 18., szerda

Majonézes céklasaláta - Krisztu




Tavaly nagyon sok céklás ételt kóstoltam ezért az idén céklát is vetettünk amivel eddig még nem próbálkoztunk. A múlt héten fel is szedtük. Gyönyörű szép nagy levelek, gondoltam, sokféle ételt készítek majd belőlük. Hát jó ha egy maréknyi termés lett. Nem baj, akkor majd kis adagban próbálkozunk: lett is belőle 3 evőkanálnyi céklasaláta, de mivel finom volt itt a nagy tesó, igaz bolti céklából.

A céklát és a burgonyát alaposan megmosom, majd héjában felteszem főni. A céklának kb 2x annyi idő kellett mint a krumplinak. Ha megfőtt meghámozom, majd nagyjából egyforma méretű kockákra vágom és (legközelebb) olyan edénybe teszem amit nem sajnálok ha megfog a cékla :). A hagymát Zolira bízom, szuperkicsire tudja aprítani, ezt is a tálba teszem, majd sózom, borsozom és alaposan összekeverem a zöldségeket. Kanalanként felváltva adagolom hozzá a majonézt és a tejfölt, minden adag után keverek és kóstolok, ha kell utánafűszerezek. Tálalásig hűtőben tartom, sült hús mellé vagy csak úgy magában is nagyon finom és persze csoda színe van. :)

Ebből a mennyiségből kb 1,8kg saláta lett.
  • 70dkg cékla
  • 70dkg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 ek majonéz
  • 3 ek tejföl
  • 1mk só, 
  • fél mk bors
Ára kb: 190ft (2013.december)
Cékla 90ft (129ft/kg)
Burgonya 70ft (99ft/kg)
Lilahagyma 23ft (169ft/kg)
A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Ugyanez a szitu, csak céklával. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése