Egy újabb kedvenc saláta, bár ez csak egy gyorsan összecsapott verzió, de finom lett. Az igazi tonhal salátát teljesen máshogy készítem.
A zöldségeket felaprítom, a salátát felcsíkozom, hozzáadom a magokat, meglocsolom olivaolajjal és balzsamecettel, a tetejére halmozom a lecsöpögtetett tonhalat és citromkarikákkal díszítem. Tálalásig hűtőben tárolom.
- 1 fej saláta
- 6db paradicsom
- fél szál póréhagyma
- 1db tv paprika
- 1db tonhalkonzerv (Silver bay)
- 1 citrom
- 2ek olivaolaj
- 2ek balzsamecet
- 2-2 tk hántolt sótlan napraforgómag, tökmag és lenmag
Ára kb: 950ft (2012.május)
Paradicsom 399ft (399ft/kg)
Póréhagyma 65ft (129ft/db)
Citrom 48ft (469ft/kg)
Tonhal 369ft
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése