Még mindig lepény, de ez már egy kicsit más kategória.
A tojásos nokedlin kívül talán egyedül ebben a formában szeretem a tojást, de így nagyon. A múlt héten meglepően olcsón jutottam tojáshoz a mellettünk lévő faluban, vettem is rögtön 30db-ot. Nem vagyunk nagy tojásfogyasztók, ha nem sütnék rendszeresen valamilyen sütit, lehet hogy hónapokig itt állna, így azért lassan, de elkopik a hűtőből.
A kolbászt hosszában négybe vágom, majd a szálakat egymás mellé téve felaprítom, a hagymát felkarikázom, hozzáadom a felvert tojáshoz. Beleszórom a sütőport, majd kanalanként annyi lisztet keverek hozzá, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb masszát kapjak. Olajjal vékonyan kikent serpenyőben mindkét oldalát megsütöm. Tálaláskor reszelt sajttal megszórom a tetejét.
Ebből az adagból 4db nagy lepény lett (kb 20cm átmérőjű)
- 12db tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- fél csomó újhagyma (3-4db)
- liszt
- fél csomag sütőpor
Tojás 312ft (26ft/db)
Kolbász 178ft (989ft/kg)
Újhagyma 49ft (98ft/cs)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Sajtozás előtt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése