Ezek a receptek nem tőlem származnak!
Flat-Cat oldalán találtam őket és változtatás nélkül tettem közzé.
Flat-Cat oldalán találtam őket és változtatás nélkül tettem közzé.
A képek a sajátjaim az eredeti receptleírások linkje a képek alatt található!
Mivel egy akác és bodzaerdő közelében élünk, hetekig vadásztam a neten olyan receptekre, ahol ezekből a növényekből készítenek finom csemegét. Amit elkészítettünk és finomnak találtunk azt itt is megosztjuk. Ez a két recept az amit változtatás nélkül készült el, ezért azt gondoltam, úgy illik, ha a mi nevünk helyett annak a blog írónak a neve szerepel ahol találtam.
"Akácvirágos cukor:
- 5 dl kristálycukor
- 5 dl akácvirág
Egy rácsot letakartam sütőpapírral, majd a cukrot szétterítettem a papíron. Innen két út van: napon szárítani, tüllel letakarva, vagy langyos (30-40°C) sütőben. Ha a cukor kiszáradt, üvegekbe lehet tölteni."
"Figyelem! A dísznövényként tartott lila és sárga akác nem ehető! Csak az akácfa fehér virága!
- Kandírozott akácvirág
- akácvirágok, fürtökben levágva, szárastól
- tojásfehérje (1 tojásfehérje bőven elég 15-20 fürthöz)
- porcukor
A fürtöket a száruknál fogva tartom, majd porcukrot szitálok rá, közben forgatom a virágokat, hogy mindenhova jusson a cukorból.
Végül ollóval lecsipkedem a virágokat a szárról egy sütőpapírral bélelt, porcukorral behintett tepsibe. Még egy vékony réteg porcukrot szitálok rá. Ha meleg napos idő van, akkor száradhat a napon. Egyéb esetben 40°C fokos sütőben 4 óráig szárítom, közben időnként átmozgatva a virágokat. (ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy időnként begyújtom (igen, gázsütő) a sütőt egy-két percre, aztán ha a hőmérő elérte a 40°C fokot, akkor meg ki. Az átmozgatásnál meg megforgatom a virágokat, ha le lennének tapadva a papírra, akkor egy kés pengéjével alányúlok, és úgy.)
Ezt követően még legalább 24 óráig száraz, jól szellőző helyen száradnak felhasználás vagy tárolás előtt.
Tárolás jól záródó befőttesüvegben."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése