Mostanában ritkán kerül fel az oldalra kenyeres/péksütis bejegyzés. Ez nem azért van mert nem sütnék, csak nem volt kedvem kísérletezni, de az éjjel megálmodtam ezt a receptet. A kenyértilalom ellenére még forrón megettem a fél sarkát. Nagyon finom lett.
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe teszem a következő sorrendben: víz, só, cukor, olaj, BL80 liszt, öregtészta, kukorica liszt és dara, élesztő. Tészta programon elindítom és hagyom hogy a gép megdagassza, kelessze. Ezt a kenyeret ezen a módon formáztam. A sütésnél ugyanúgy jártam el mint a fehér kenyérnél.
Nagyon finom kenyér lett belőle, talán egy kicsit tömöttebb mint a fehér kenyér, súlya kereken 1kg.
- 2,7 dl víz
- 2 csapott tk. só
- 2 ek. olaj
- 30 dkg öregtészta
- 40 dkg BL 80 liszt
- 10dkg kukorica liszt
- 5dkg kukorica dara
- 1 tk. cukor
- 1 dkg friss élesztő
BL80 liszt 63ft (159ft/kg)
Kukorica liszt 22ft (219ft/kg)
Kukorica dara 19ft (189ft/cs)
Élesztő 10ft (48ft/db)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Sütés közben az első spriccelés előtt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése