A spárgát megtisztítom, feldarabolom, a fejeket külön teszem. A hagymát felkarikázom, egy magas falú lábosban a vajon megdinsztelem, vigyázva arra, hogy le ne égjen. A spárgát ráteszem a hagymára, 1-2 percig átforgatom a forró vajon, majd felengedem a leves alappal, sózom, cukrozom. Egy szűrőt teszek a lábosra a leves fölé, amibe a spárgafejeket teszem párolódni és ezen keresztül a levesbe nyomom a citrom levét.
Forrástól számítva kb 20 percig főzöm, majd a tűzről levéve botmixerrel pürésítem. Ezután beleteszem a spárgafejeket is a levesbe, ízlés szerint borsozom és még kb 10 percig főzöm.
Ebből az adagból kb 2 liter leves lett.
- 2 csomag fehér spárga (1csomag=fél kiló)
- 1 csomó újhagyma (5-6szál)
- 5dkg vaj (teavaj is jó)
- 2 liter zöldségleves alaplé
- 1db citrom
- 1tk cukor
- 1tk só
- bors
Spárga 798ft (399ft/cs)
Újhagyma 99ft
Vaj 65ft (129/db, 1db=10dkg)
Citrom 52ft (469ft/kg)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Spárgafejek párolása a leves fölött.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése