Az akáccukor mintájára nagy ötletem támadt. Ha már teli van snidlinggel a kert, megpróbáltam sóval tartósítani. Hát nem jött be... Marad a fagyasztás.
Viszont ebben a formában kitűnően hasznosítottam az aprított sós snidlinget.
A snidlinget apróra vágom, a margarint felkockázom és kissé felolvasztom. Egy tojás és a szezámmag kivételével az összes hozzávalót összegyúrom, egy nagyon lágy rugalmas tésztává. Én kenyérsütőben tészta programon dagasztottam és kelesztettem. Akinél nincs kenyérsütő, az gyúrás után letakarva meleg helyen kelessze duplájára a tésztát. Miután a tészta megkelt, fél centi vastagra nyújtottam, lekentem az felvert egész tojással és vastagon megszórtam szezámmaggal. Ezután csíkokra vágtam, majd előmelegített sütőben 18-20 perc alatt 200fokon, alsó-felső sütéssel készre sütöttem.
Ebből az adagból kb 100db 5cm hosszú rudacska lesz.
- 1 csokor snidling (metélőhagyma)
- 75dkg liszt
- 2dl tej
- 2,5dkg friss élesztő
- 25dkg margarin
- 3tk nagyszemű só
- fél mk cukor
- 1 tojás+1 a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Ára kb: 350ft (2012.május)
Liszt 101ft (135ft/kg)
Tej 26ft (129ft/l)
Élesztő 24ft (48ft/db)
Margarin 119ft
Tojás 52ft (26ft/db)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése