2012. március 25., vasárnap

Sült kacsacomb velesült burgonyával, káposztával - Krisztu, Zoli


Elég ritkán kerül nálunk a kacsa az asztalra. Szeretjük, elég változatosan el lehet készíteni, nem is túl drága és mégis... Ha egész kacsát készítünk, akkor pár nap után már a macskák is ferde szemmel néznek ránk annyira unják. Eddig sehol nem találtunk 1,5 kilósnál kisebbet, sem pedig darabokat így inkább lemondtunk róla. De most végre kaptunk előrecsomagolva kis kiszerelésben összesen két darab kacsacombot. Hát ez is bőven elég lett kettőnknek.

Kevés olajon cukrot karamellizálunk, majd ráöntjük a vékonyra szeletelt káposztát, (egy kicsi vizet lehet alá önteni) és puhulásig dinszteljük. Gyakran kell kevergetni mert hamar leég. Ízlés szerint borssal, sóval, vörösborral vagy vörösbor ecettel ízesítjük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában négybe vágjuk és vékonyan kiolajozott tepsibe terítjük.
A combokat bevagdossuk, sütés előtt minimum 6 órával sóval bedörzsöljük, és hűtőbe tesszük. Minél több időt tölt el így, annál ropogósabb lesz a bőre. Közvetlenül sütés előtt kevés őrölt vagy szárított rozmaringgal bedörzsöljük és a nyers krumplira helyezzük. kb 1 dl vizet lehet alá önteni, amit ha szükséges pótolni kell. 200 fokon fólia alatt másfél órát sütöm alsó sütéssel, majd a fóliát levéve kb 40 percig ugyanezen a hőfokon alsó felső sütéssel, jó pirosra tovább sütöm.
Nálam egyszerre lesz kész a krumpli és a hús, ha a krumpli mégis hamarabb kész lenne, ki lehet szedni a hús alól, nehogy megégjen.
  • 1 kis fej lila káposzta
  • vörösbor vagy vörösbor ecet
  • kb 80dkg krumpli
  • 2db kacsacomb
  • szárított vagy őrölt rozmaring
  • olaj
  • bors
  • 2 ek cukor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése