2012. március 11., vasárnap

Füstölt sajtos gombaleves - Krisztu


Ez az a leves ami elég gyakran kerül nálunk az asztalra mégis mindig máshogy készül. Általában azért, mert vagy leveskocka vagy tárkony nincs itthon vagy 3-4 féle sajt maradék is van a hűtőben, így az mind belekerül. Vagy nem találom elég sűrűnek és olyankor vagy keményítőt adok hozzá vagy botmixerrel pürésítem. Most a legfinomabb verziót írom le.
És a kép már megint lemaradt, olyan gyorsan elfogyott.

Az apróra vágott hagymát kevés olaj és víz keverékén megdinsztelem, hozzáadom a felszeletelt gombát és hagyom hogy egy kis levet engedjen. Felengedem a vízzel és a tejszínnel, ha felforrt fűszerezem, hozzáadom a leveskockát és a kicsire felkockázott sajtot. Addig főzőm míg a sajt el nem olvad benne.
  • 75dkg apró csiperkegomba
  • 5-7dl víz
  • 5dl főzőtejszín
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3tk tárkony
  • 20 dkg trappista sajt (Tolle)
  • 20dkg füstölt sajt (Karaván)
  • 2db zöldségleves kocka (elhagyható)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése