2012. március 24., szombat

Pestos csirke - Krisztu, Zoli


Egy újabb közös kreálmányunk, ami minden nagyképűség nélkül: isteni finom lett, pedig nagy részben csak maradékból lett összedobva. Gondolom mindenki ismeri a hó végi hűtő-fagyasztó-kamra készletek adta, néha elég korlátozott lehetőségeket. Ez egy ilyen étel, azonban azt hiszem nem olcsó kategóriás. Bár akinek csirkék rohangálnak a kertjében és fűszernövények zöldellnek az ablakpárkányán, az nagyságrendekkel olcsóbban elkészítheti, főleg ha ismeri a pesto-készítés fortélyait.

A tésztát, előírás szerint megfőzzük. Fél kiló csirkemellet felkockázunk, kevés olajon megpirítjuk. A tűzről félrehúzva megborsozzuk, hozzáadjuk a pestot, alaposan elkeverjük és erős lángon 1-2 percig tovább pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és addig főzzük míg a hús megfelelő állagú nem lesz. (Nálunk ez kicsit érdekes: ami Zoli ízlése szerint már jó, az szerintem még nyers. Így ha azt mondja kész, akkor még hagyunk rá 10-15 percet, de ez csak a csirkemellnél van így)
Ha kész, a tűzről levéve bele keverjük a reszelt sajtot, majd az egészet elkeverjük a főtt tésztával. Tálaláskor a tetejét is meg lehet szórni sajttal, nekünk annyi már nem volt a hűtőben. :)
  • fél kg csirkemell
  • 1 üveg zöld pesto (185g-os üveg volt itthon, amiből 1-2 kanálnyi hiányzott)
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 5dkg reszel sajt
  • fél kg tészta (pl penne)
  • olaj
Csirkemell pírítás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése