Kép hamarosan...
Természetesen ez a lekvár nem mostanában készült, csak most jutott el a kóstolási szakaszba és hm...
Azt hiszem megérdemli, hogy felkerüljön az oldalra.
Még jó hogy egy noteszba felírtam, hogy mi került bele. :)
A szilvát megmosom, kimagozom, ha van hibás rész kivágom. A gyümölcsöt lekvárfőző lábosba teszem, kézzel amennyire tudom összetöröm, megszórom a mézeskalácsfűszerrel és alaposan elkeverem benne a tartósítószert. Felforralom, majd felöntöm a borral, hozzáadom a cukrot és újra forrástól számítva 5 percig főzöm. Még forrón alaposan megtisztított üvegekbe töltöm lezárom és fejre állítom. Ha kihűlt, mehet a pincébe.
Ebből a mennyiségből 7 üveg lekvár lett.
- 4kg nagyszemű szilva
- 0,5l félédes vörösbor
- 2 ek mézeskalácsfűszer
- 50dkg cukor
- 3csomag Haas 3in1 lekvár tartósító
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése