Kép hamarosan...
Nagyon ritkán készítek nyulat, bár szeretjük, de nehéz beszerezni. Most úgy néz ki sikerült egy új beszerzési forrást találni egy közeli faluban. Gyönyörű frissen vágott húst kaptam jóval a bolti ár alatt konyhakészre darabolva.
A nyúlcombot kicsontozom, nem baj ha nem sikerül az összes húst leszedni a csontról, mert a csontot is belefőzzük a raguba, jó ízt ad neki.
A sárgarépát, a karalábét és a másik hagymát aprítógépben, nagyon apróra, szinte pépesre vágom, ez lesz az alapja a ragunak. Ugyanúgy kezdem dinsztelni, mintha csak simán hagymás alapot készítenék, majd ha jól megpárolódott hozzáadom a húst és a csontokat, majd ráöntöm a leszűrt páclevet. Felforralom, majd 30-40 percet lassú tűzön főzöm. Ekkor kiszedem a csontokat, ha tudok még róla húst leszedni, azt lefaragom és visszateszem a raguba, majd hozzáadom a negyedekre vágott gombát és készre főzöm.
Ha szükséges keményítővel besűrítem, hogy sűrű szaftos állaga legyen. Burgonyakrokettel tálalom.
Ez a mennyiség 6-8 személyre elegendő.
- 8db nyúlcomb (első, hátsó)
- 40dkg csiperke gomba
- 30dkg sárgarépa
- 20dkg karalábé
- 2 nagy fej hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 30dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- 4db babérlevél
- 2 ág rozmaring
- száraz vörösbor
Ára kb: 2400ft (2013.december)
Nyúlcomb 980ft
Gomba 399ft
Hagyma 43ft (129ft)
Szalonna 350ft
Vörösbor 600ft
A többi hozzávaló saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése