Tavaly nagyon sok céklás ételt kóstoltam ezért az idén céklát is vetettünk amivel eddig még nem próbálkoztunk. A múlt héten fel is szedtük. Gyönyörű szép nagy levelek, gondoltam, sokféle ételt készítek majd belőlük. Hát jó ha egy maréknyi termés lett. Nem baj, akkor majd kis adagban próbálkozunk: lett is belőle 3 evőkanálnyi céklasaláta, de mivel finom volt itt a nagy tesó, igaz bolti céklából.
A céklát és a burgonyát alaposan megmosom, majd héjában felteszem főni. A céklának kb 2x annyi idő kellett mint a krumplinak. Ha megfőtt meghámozom, majd nagyjából egyforma méretű kockákra vágom és (legközelebb) olyan edénybe teszem amit nem sajnálok ha megfog a cékla :). A hagymát Zolira bízom, szuperkicsire tudja aprítani, ezt is a tálba teszem, majd sózom, borsozom és alaposan összekeverem a zöldségeket. Kanalanként felváltva adagolom hozzá a majonézt és a tejfölt, minden adag után keverek és kóstolok, ha kell utánafűszerezek. Tálalásig hűtőben tartom, sült hús mellé vagy csak úgy magában is nagyon finom és persze csoda színe van. :)
Ebből a mennyiségből kb 1,8kg saláta lett.
- 70dkg cékla
- 70dkg burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 3 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- 1mk só,
- fél mk bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése