Nem túl bonyolult linzertészta pár csepp levendula olajjal megbolondítva. Nem illóolaj! 100% tisztaságú étkezéshez is használt levendulaolaj.
Sokan panaszkodnak arról, hogy nekik nem áll így össze ez a tészta. De összeáll! Olyan nincs, hogy nem, ha az összetevők változatlanok, maximum nem gyúrják elég ideig. :)
Arra is jött már panasz, hogy nem olyan omlós mint amit nálam kóstoltak. Erre is csak azt tudom mondani: nem kell változtatni az összetevőkön, azaz se tojás, se tejföl, se sütőpor, se egyéb más. :)
A vajat felhasználás előtt pár órával kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten megmelegedjen.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom, de épp csak addig ameddig összeáll.
kb 3 milliméter vastagra nyújtom, kiszaggatom és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütöm. Még forrón porcukorban megforgatom. Nagyon hamar sül, így érdemes előre kiszaggatni és tepsire tenni a csillagokat.
A maradék tésztát sosem gyúrom újra össze! Igyekszem úgy szaggatni, hogy ne nagyon maradjon felesleg. Ha valamiért mégis sok marad és össze kell gyúrnom még egyszer, akkor azt a linzert lekvárral töltöm. Ebben az esetben sütés után nem forgatom porcukorban, hanem kihűlés után tetszőleges ízű lekvárral megkenem és összeragasztom.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom, de épp csak addig ameddig összeáll.
kb 3 milliméter vastagra nyújtom, kiszaggatom és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütöm. Még forrón porcukorban megforgatom. Nagyon hamar sül, így érdemes előre kiszaggatni és tepsire tenni a csillagokat.
A maradék tésztát sosem gyúrom újra össze! Igyekszem úgy szaggatni, hogy ne nagyon maradjon felesleg. Ha valamiért mégis sok marad és össze kell gyúrnom még egyszer, akkor azt a linzert lekvárral töltöm. Ebben az esetben sütés után nem forgatom porcukorban, hanem kihűlés után tetszőleges ízű lekvárral megkenem és összeragasztom.
Ebből a mennyiségből 98db csillag lett.
- 20dkg porcukor
- 40dkg vaj (nem margarin!)
- 60dkg liszt
- 3-5 csepp levendulaolaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése