Meggyszezonban nem maradhat el ez az egyszerű meggyes pite. Mivel tavaly nem tettem el meggylekvárt így az idei frissből készült, de ezzel is nagyon finom lett.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, belekeverem a porcukrot, majd a tejföllel összegyúrom.
Hűtőben 30 percet pihentetem, egy kisebb darabot lecsípek belőle és a nagyobbat tortaforma méretéhez igazítva kinyújtom. Belesimítom a tortaforma aljába, 2-3 centis peremet hagyva. Villával megböködöm a tésztát, majd egyenletesen rákenem a lekvárt. A lecsípett tésztadarabot kinyújtom és derelyevágóval egyforma széles csíkokat vágok belőle a rácsozatnak.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütöm.
Ebből az adagból 28 cm átmérőjű pite lett.
- 1 üveg sütésálló darabos meggylekvár
- 50dkg liszt
- 25dkg margarin
- 12,5dkg porcukor
- 2 ek tejföl
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése