Kép hamarosan...
Már megint pesto...
Most bazsalikomból, mert abból rengeteg van, került már a fagyasztóba, szárítottunk is, de még mindig nagyon sok van. Azt hiszem jövőre nem kell ültetnem :)
A bazsalikomot megmosom, a leveleket lecsipkedem a szárról, lecsöpögtetem és késes aprítóba teszem. Hozzáadom a darabkákra vágott fokhagymát, a magokat, a parmezánt, sózom és kanalanként adagolom hozzá az olajat. A végeredmény egy sűrű krémes egynemű massza.
Hűtőben kb 4-5 napig eláll.
Egyelőre nincs betervezve a felhasználása, így szilikonos jégkockatartóba tettem és beraktam a fagyasztóba, így akár kis adagokban is fel tudom majd használni.
Ebből az adagból kb 1,2dl pesto lett.
- 50g bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g fenyőmag vagy magkeverék
- 40 g reszelt parmezán
- 7-8 ek olívaolaj
- 1 mk só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése