A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom, a gombát alaposan, megmosom, lecsepegtetem, majd negyedelem, a zöldpaprikát felkockázom.
A kétféle hagymát egy teflonserpenyőben a kacsazsíron megdinsztelem, ha kész, a tűzről levéve hozzáadom a fűszereket.
Majd a tűzre visszatéve hozzáadom az aprított gombát és a zöldpaprikát, majd 1-2dl vízzel felöntöm, attól függően, hogy a gomba mennyi levet ereszt. Nem kell hogy a folyadék teljesen ellepje, de bő szaftja legyen. Felforralom, majd lassú tűzön a gomba puhulásáig főzöm (kb 30-40 perc).
A keményítőt csomómentesre keverem a tejszínnel és felöntőm vele a készre főtt gombát, egyet forralok rajt.
Akkor jó, ha sűrű krémes szaftja lesz.
Ebből a mennyiségből 8 adag gombapaprikás lett
- 1kg gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 2ek kacsazsír vagy olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1db zöldpaprika
- 2dl főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő (liszttel helyettesíthető)
- Fűszerek: só, bors, pirospaprika, kömény
Gomba 799ft
Hagyma 20ft (139ft/kg)
Zöldpaprika 69ft
Tejszín 138ft (349ft/db)
A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése