Évek óta nem mertem spenótot vetni, féltem a nagy terméstől, mert igazából csak én szeretem. Zoli eddig csak akkor ette, ha nem bírtam meg vele. Olyankor a spenótfőzeléket ráborította tésztára, aprított rá virslit, megszórta reszelt sajttal és be a sütőbe. Na én meg ezt nem bírtam volna megenni.
Az idén vetettem spenótot és a rengeteg eső hatására már szüretelhettünk is róla. Pár hete már kitaláltam mit fogok készíteni az első adag frissen szedett spenótból.
És most megvalósíthattam!
Nagyon finom és mindketten szeretjük.
Várom a következő szedést, mert vannak még ötleteim. :)
A spenótot megmosom, lecsöpögtetem, majd vajon fokhagymával és szerecsendióval megpárolom, majd botmixerrel pürésítem.
Ha kihűlt, alaposan elkeverem a ricottával, a krémsajttal, tejföllel és a két egész tojással, sózom, borsozom.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyom kiolvadni. Majd akkorára nyújtom, hogy a tortaformába fektetve 3-4cm-es peremet tudjak neki formázni, ráöntöm a masszát és előmelegített sütőben 165 fokon 55 percig sütöm vagy míg a massza megszilárdul. A formában hagyom kihűlni és csak utána vágom fel.
Ez az adag 24cm-es tortaformában készült, kb 16 szeletre vágható.
- 25 dkg friss spenótlevél
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 250 g ricotta
- 200 g natúr sajtkrém
- 2 ek tejföl
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 1 csipetnyi bors
- 500g fagyasztott leveles tészta
ricotta 399ft
sajtkrém 249ft
vaj 80ft (159ft/db)
tojás 52ft (26ft/db)
leveles tészta 189ft
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése