2013. február 2., szombat

Túrós pogácsa, Túrós-snidlinges pogácsa - Krisztu




A legfinomabb túrós pogácsa.
Zoli egyik barátja szerint, aki valahányszor eljön hozzánk mindig azt kéri, hogy ilyet süssek. 
Mint ahogy ma is. 
Egyszerű.
Gyors.
Finom.
....és persze egy adag sosem elég...


A lisztet elkeverem a sóval a szárított élesztővel és a snidlinggel, majd elmorzsolom benne a margarint és a túrót. Egy felvert tojással és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrom. Nálam ez most egy kis pohárnyi mennyiség volt. Egy kemény, de rugalmas tészta az eredmény, amit meleg helyen 20 percig pihentetek. 
Pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom, vagy kockákra vágom. A tetejét tojással lekenem és forró sütőbe teszem. 200 fokon 25 perc alatt megsül.

 Ebből a mennyiségből 70 db pogácsa lett.
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • egy kis pohár tejföl
  • 1cs szárított élesztő
  • 1 ek só
  • 2 ek friss apróra vágott snidling (elhagyható)
   Ára kb: 730ft (2013.február)
Liszt 75ft (149ft/kg)
Túró 349ft
Margarin 98ft
Tejföl 99ft
Tojás 60ft
Élesztő 49ft
A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése