2012. december 15., szombat

Tejszínes gombapaprikás - Krisztu, Zoli




A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom, a gombát alaposan, megmosom, lecsepegtetem, majd negyedelem, a zöldpaprikát felkockázom.
A kétféle hagymát egy teflonserpenyőben a kacsazsíron megdinsztelem, ha kész, a tűzről levéve hozzáadom a fűszereket.
Majd a tűzre visszatéve hozzáadom az aprított gombát és a zöldpaprikát, majd 1-2dl vízzel felöntöm, attól függően, hogy a gomba mennyi levet ereszt. Nem kell hogy a folyadék teljesen ellepje, de bő szaftja legyen. Felforralom, majd lassú tűzön a gomba puhulásáig főzöm (kb 30-40 perc).
A keményítőt csomómentesre keverem a tejszínnel és felöntőm vele a készre főtt gombát, egyet forralok rajt.
Akkor jó, ha sűrű krémes szaftja lesz.

Ebből a mennyiségből 8 adag gombapaprikás lett
  • 1kg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2ek kacsazsír vagy olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1db zöldpaprika
  • 2dl főzőtejszín
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő (liszttel helyettesíthető)
  • Fűszerek: só, bors, pirospaprika, kömény
   Ára kb: 1100ft (2012.december)
Gomba 799ft
Hagyma 20ft (139ft/kg)
Zöldpaprika 69ft
Tejszín 138ft (349ft/db)
A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése