Első próbálkozás a mogyoróvaj felhasználására. Melegen nincs kimondottan mogyorós íze, viszont ahogy hűl egyre jobban érződik. Következő elkészítésnél csak mogyoróvajat fogok használni, a sima vaj helyett is.
A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, a mogyoróvajat, a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet és az apróra tört étcsokit. Jó ragacsos massza lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítem, két tepsit szilikonlappal kibélelek. A masszából vizes kézzel kb diónyi golyókat formázok, amiket ellapítok és egymástól jó nagy távolságra a tepsire teszem. 9db fért kényelmesen egy gáztepsire, így nem sültek össze.
kb 15-20 perc alatt sül készre, ha már kezd pirosodni a széle akkor biztosan jó. Csak kihűlés után vegyük le a tepsiről különben széteshet.
Ebből az adagból 27 db 7cm átmérőjű keksz lett.
- 20dkg liszt
- 1cs sütőpor
- 15dkg zabpehely
- 15dkg darabos mogyoróvaj
- 10dkg vaj
- 15dkg cukor
- 5dkg étcsoki
- 2db tojás
Ára kb: 640ft (2013.március)
Liszt 27ft (135ft/kg)
Sütőpor 12ft
Zabpehely 60ft (199ft/cs)
Vaj 159ft
Liszt 27ft (135ft/kg)
Sütőpor 12ft
Zabpehely 60ft (199ft/cs)
Vaj 159ft
Mogyoróvaj 221ft (699ft/db)
Cukor 43ft (289ft/kg)
Étcsoki 58ft
Tojás 58ft
Cukor 43ft (289ft/kg)
Étcsoki 58ft
Tojás 58ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése