Ez megint egy olyan étel amiből felesleges egy adagot készíteni, mert pillanatok alatt elfogy. A recept és az ár is dupla adagra azaz két tepsire van megadva.
Természetesen készíthető kemence nélkül is, de akkor nem lesz meg a finom füstös íze.
Nagyon hasonlít a vásárokon kapható kemencés lángosra, csak itt a két tepsi lepény két szelet árából elkészíthető.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe pakolom a következő sorrendben: víz, olaj, só, cukor, fokhagyma, liszt, burgonyapehely, élesztő. Dagasztás-kelesztés programon elindítom. Ha szükséges a vizet vagy a lisztet pótolom, hogy lágy, rugalmas, közepesen kemény tészta legyen a végeredmény.
A juhtúrót összetöröm és elkeverem a tejföllel. A vöröshagymát és a szalonnát apróra vágom és elősütöm.
Ha a tészta megkelt kettéosztom és kézzel mindkét adagot egy-egy tepsibe simítom amit előzőleg kiolajoztam. A tetejüket megkenem a juhtúrós tejföllel, megszórom az elősütött hagymás szalonnával és ha nem tudom használni a kemencét, akkor sütőbe teszem és 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm. (A sütőt nem kell előmelegíteni.)
Ebből az adagból 2 nagy gáztepsi lepény lett.
- 80dkg liszt
- 2ek burgonyapehely
- 3dkg élesztő
- 2 ek olaj
- 3 tk só
- 1tk cukor
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- kb 6dl víz
- 3cs juhtúró (Bryndza)
- 4ek tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 35 dkg húsos füstölt szalonna
Sütés előtt
Ára kb: 1480ft (2013.április)
Liszt 127ft (159ft/kg)
Liszt 127ft (159ft/kg)
Élesztő 36ft (48ft/db)
Juhtúró 777ft (259ft/db)
Vöröshagyma 26ft (130ft/kg)
Szalonna 507ft (1450ft/kg)
A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni
Kedves Krisztu! Nem lehetne a beállítani azt a lehetőséget, hogy a látogatók felvehessék és követhessék a blogodat! Előre is köszönöm! Melinda
VálaszTörlésKedves Melinda!
VálaszTörlésKöszönöm a javaslatot, megpróbálkozom vele.
Krisztu