Ez a recept is arról az oldalról való, ahol a "citromos spagettit" találtam.
Önálló ételként vagy grillezett húsok mellé köretként is megállja a helyét. Szintén kisebb változtatással került fel ide.
Az eredeti recept itt olvasható: http://ricette.giallozafferano.it/Zucchine-a-scapece.html
A cukkinit megmosom végeit levágom és eldobom. Héjastól nagyon vékonyra karikázom és forró olajban pirosra sütöm. (a sütéshez napraforgó olaj is használható, de olívaolajban sütve sokkal finomabb)
Konyhai papírtörlővel a felesleges olajat felitatom a sült cukkinikről, majd egy tálba teszem, hozzáadom a fokhagymát, az apróra vágott mentát, megsózom és kanalanként adagolom hozzá az ecetet és az olajat, csak annyit hogy az ízlésünknek megfeleljen és éppen csak tocsogjon a zöldség a pácban, semmiképp se ázzon.
Elkészítés után akár azonnal fogyasztható.
Ha sütés után nem sikerült teljesen leitatni az olajat, akkor abból kevesebb kell a páchoz.
- 4db vékonyabb cukkini (kb 500g)
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy csokor menta
- olívaolaj
- fehérborecet
- só
Minden hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése