Újabb fagyi recept ezúttal eperből és főzés nélkül. Azt hiszem marad ez a változat. A sok keverés és fagyasztás miatt egy kicsit macerás lehet, de csak így lesz krémes a fagyi és nem egy összefagyott jégtömb. Még nem éreztem késztetést arra hogy fagyigépet vegyek, lehet hogy azzal egyszerűbb...
Az epret megmosom, kicsumázom és botmixerrel pürésítem. A jól lehűtött tejszínt habbá verem, és gépi habverővel folyamatos keverés közben apránként felváltva adagolom hozzá a többi hozzávalót. Közben kóstolgatom, hogy elérje a nekünk megfelelő ízvilágot (jól is laktam).
Fél órára fagyasztóba teszem, utána gépi habverővel 1-2 percig keverem, majd megint fél óra fagyasztás.Ezt a műveletet még 5x megismétlem.
Ebből az adagból 1,3 liter fagyi lett.
- 35dkg eper
- 20dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
- 6dkg porcukor
- 4dl habtejszín (Hulala)
- 2dl tej
Natúr krémsajt 239ft
Eper 210ft (600ft/kg)
Tejszín 345ft
Tej 29ft (145ft/l)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése