Ez az első kísérletem zellerrel.
Igazából csak az illatát szeretem, levesbe szoktam tenni belőle, de úgy sem tudtam soha megenni.
Most mégis valahogy megkívántam.
Kellemesen csalódtam, önálló ételként fogyasztva nagyon finom.
A zellert és a sárgarépát megtisztítom és késes aprítóval nagyon apróra összevágom (reszelni is lehet). Hozzáadom a felvert tojásokat, a fokhagymát, a lisztet, a szezámmagot, borssal fűszerezem és alaposan elkeverem. Egy darabos, ragadós masszának kell lennie. Egy teflonserpenyőt olajjal vékonyan kikenek egy evőkanálnyi masszát teszek bele és a kanál hátoldalával ellapogatom. Közepes lángon mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütöm.
Ne legyen túl nagy a lepény a serpenyőben, mert fordításkor eltörhet.
Ebből az adagból 8db tenyérnyi lepény lett:
- 40dkg zeller
- 10dkg sárgarépa
- 3db tojás
- 1 ek liszt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk szezámmag
- bors
- olaj a sütéshez
Zeller: 134ft (335/kg)
Tojás: 87ft (29ft/db)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nem tetszik ez a recept nekem nem jön be!
VálaszTörlés:D
TörlésAkkor nem kell megcsinálni!
Én eddig csak cukkinivel csináltam ilyet, de ki fogom próbálni zellerrel is. A zeller egészséges, olcsó és kiadós :) Azért gondolom só nem árt bele és 1 ek liszt elég?
VálaszTörlésKöszi!