Talán most először jártunk úgy hogy a kész ételt elfelejtettük lefotózni, de következő alkalommal pótoljuk.
Itt még sajtozás és sütés előtti állapot van megörökítve.
A padlizsánokat hosszában félbevágom, a közepét kivájom, úgy, hogy minimum fél centi vastag maradjon az alja és az oldala. A kivájt részt felkockázom, megsózom és hagyom állni, a padlizsáncsónakokat is sózom. A hagymát apróra felkockáztatom Zolival :), majd 1 kanál olaj és 2 kanál víz keverékén párolni kezdem, ha már nincs rajt víz, hozzáadom a darált húst és lepirítom. (Aki szereti, a hagymát füstölt szalonnával is összepiríthatja, én is szoktam, de most épp nem volt itthon.) Ha a hús megpirult felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezem. Míg fő, megmosom és felaprítom a gombát, ha elég apró akkor elég félbe vagy negyedbe vágni. Ha a hús elfőtte a fele vizet, hozzáadom a gombát, az alaposan kinyomkodott felkockázott padlizsánt és a rózsáira szedett brokkolit. Az egészet készre főzöm, ha kell tovább is amíg a leve el nem fő.
A padlizsáncsónakokból papírszalvétával kitörlöm a nedvességet, majd megtöltöm a zöldséges hússal.
Forró sütőben 200 fokon kb 20 percig sütöm. A tetejét sütés előtt vagy közben meg lehet szórni reszelt sajttal.
- 4db padlizsán
- 75dkg darált pulykahús
- 30dkg apró csiperke gomba
- 15dkg brokkoli (fagyasztott is lehet)
- 1 közepes vöröshagyma
- 2kk őrölt pirospaprika
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1tk őrölt bors
- olaj
- igény szerint: füstölt szalonna és reszelt sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése