Ez a recept Limara pékségéből származik, csak pár dolgot változtattam rajta.
Kenyérsütőben hagyom végigmenni a másfél órás dagasztó programot. Majd megformázom és míg felmelegszik a sütő meleg helyen pihentetem. A sütési módon nem változtattam.
Ebből a mennyiségből kb 1kg-1,2kg-os kenyér sül ki, nekem ekkora jénaim nincs, így a bedagasztott tésztát megfelezem és a feléből zsemléket sütök. Ilyenkor addig pihentetem meleg helyen a megformázott kenyértésztát, míg a zsemlék sülnek.
Nálam az összetevők:
- 2 dl víz
- 0,7dl tej
- 2 csapott tk. só
- 2 ek. olaj
- 20-25 dkg öregtészta
- 50 dkg BL 80 liszt
- 1 tk. cukor
- 1 dkg friss élesztő
Egy másik alkalommal elkészítve, cipóformára alakítva, nagy edényben sütve a teljes mennyiség:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése