Ez a recept szintén Limarától származik néhány változtatással.
A kenyérsütőben hagyom végigmenni a programot, utána Limara által leírt módon formázom.
Nem használok sütőzacskót, ezért a sütő aljába teszek egy hőálló edényben vizet a párásítás miatt.
Sütési mód: alsó-felső sütés
15 perc 100 fokon
5 perc 250 fokon
10 perc 230 fokon
Ha két tepsi van a sütőben, akkor megcserélem és még 15 percig sütöm, de ilyenkor már kiveszem a vizes edényt, nem kell már a gőz.
Lehet hogy egy kicsit macerásnak tűnik, de nekem így lett finom puha belű, ropogós héjú kiflim.
Dekorsót az Auchanban vettem 1kg-os kiszerelésben.
Nálam ebből áll a sós kifli:
- 50 dkg Bl 80 liszt
- 2,5 tk. só
- 20 dk öregtészta
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése