2012. június 26., kedd

Sokmagvas pogácsa - Krisztu, Zoli




Kép hamarosan




A tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe pakolom a következő sorrendben: 1db felvert tojás, a joghurt, a feldarabolt kissé megolvasztott margarin, só, cukor, lisztek, magvak és az elmorzsolt élesztő, majd a másfél órás dagasztás/kelesztés programon elindítom.
Ha elkészült a tészta kb 1-2 centi vastagra nyújtom, majd kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsák tetejét felvert tojással lekenem és míg melegszik a sütő addig meleg helyen tovább pihentetem. 200fokos előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 20-22 perc alatt készre sütöm.

Ebből az adagból kb 90db pogácsa lesz
  • 60dkg finomliszt
  • 10dkg rétesliszt
  • 1db tojás + 1 a kenéshez
  • 12 dkg margarin
  • 450gramm natúr joghurt
  • 2,5dkg élesztő
  • 1tk cukor
  • 3tk só
  • 2-2 ek hántolt, sótlan tökmag, napraforgómag szezámmag és lenmag
 Ára kb: 530ft (2012.június)
Lisztek 130ft
Tojás 56ft
Margarin 168ft
Joghurt 139ft
Élesztő 26ft
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése