2012. június 1., péntek

Epres-csokis sajttorta (sütés nélkül) - Krisztu




Kb egy hónapja hallottam először, hogy a lakóhelyünk közelében is van "szedd magad" eper akció. Kinyomoztam az elérhetőséget és szinte minden héten telefonáltunk, hogy mikortól lehet szedni. Végre elérkezett ez a nap is. Nyitás után egy órával már ott voltunk, de olyan sokan voltak előttünk, hogy nekünk már csak 5 kilónyi jutott. Ezt a mennyiséget is kb két óra alatt találtuk, mikor kijöttünk eperföldről már zárva voltak a kapuk, mert elfogyott a gyümölcs.
De hogy a tortáról is írjak:
Nem teljesen sütés nélküli ez a torta mint ahogy a címben szerepel, részletek a leírásban.



A kekszet késes aprítóval összetöröm, elkeverem a kakaóporral és az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodom, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem. 200 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöm. (alsó-felső sütés)
Az epret megmosom, kicsumázom és botmixerrel pürésítem, figyelve arra, hogy kicsit darabos maradjon.
3dl jól lehűtött tejszínhabot robotgéppel felverek, hozzáadok 20dkg krémsajtot és az epret, alaposan összekeverem és kihűlt sült kekszes alapra simítom.
A csokoládét lereszelem és a másik 3dl felvert tejszínes krémsajthoz adom, ha nem elég édes 2 teáskanál cukrot is keverek hozzá és az epres krém tetejére simítom. Hűtőben 4-8 órát állni hagyom, fogyasztás előtt eperrel és reszelt csokival díszítem.
  • 35dkg édes omlós keksz
  • 2ek kakaópor (elhagyható)
  • 15dkg vaj
  • 25dkg eper
  • 40dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
  • 6dl habtejszín (Hulala)
  • 10dkg étcsoki
  • 2tk cukor
  • eper a díszítéshez
   Ára kb: 1900ft (2012.június)
Keksz 320ft
Vaj 265ft
Eper 150ft (600ft/kg)
Krémsajt 478ft  (239ft/db)
Tejszín 518ft
Étcsoki 119ft
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése