2013. július 20., szombat

Meggyes pite - Krisztu





Meggyszezonban nem maradhat el ez az egyszerű meggyes pite. Mivel tavaly nem tettem el meggylekvárt így az idei frissből készült, de ezzel is nagyon finom lett.

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, belekeverem a porcukrot, majd a tejföllel összegyúrom.
Hűtőben 30 percet pihentetem, egy kisebb darabot lecsípek belőle és a nagyobbat tortaforma méretéhez igazítva kinyújtom. Belesimítom a tortaforma aljába, 2-3 centis peremet hagyva. Villával megböködöm a tésztát, majd egyenletesen rákenem a lekvárt. A lecsípett tésztadarabot kinyújtom és derelyevágóval egyforma széles csíkokat vágok belőle a rácsozatnak.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütöm.

Ebből az adagból 28 cm átmérőjű pite lett.
  • 1 üveg sütésálló darabos meggylekvár
  • 50dkg liszt
  • 25dkg margarin
  • 12,5dkg porcukor
  • 2 ek tejföl
Ára kb: 320ft (2013.július)
Liszt 55ft (109ft/kg)
Margarin 139ft
Porcukor 48ft (190ft/cs)
A többi hozzávaló saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Sütés után

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése