2013. január 16., szerda

Marhahúsos spagetti szósz - Krisztu






Kép hamarosan...







Úgy érzem túlzás lenne "Bolognai" és hasonló úri jelzőkkel illetni ezt a mártást, mert gyakorlatilag semmi köze hozzá, csak nagyon hasonló.
Aki nem akar házi paradicsompürével és fűszerkeverékkel foglalkozni, annak nagyon tudom ajánlani a Lidl-s 99,5%-os paradicsomsűrítményét illetve a Naturella fűszerkeverékeit, mindkettő kizárólag természetes anyagokat tartalmaz és ízvilágban is nagyon közel áll az otthon készítetthez. Ha kifogynak a készletek a következő szezon előtt, én is ezekhez a termékekhez nyúlok. :)


A hagymát apróra vágom a fokhagymával együtt kevés víz és olaj keverékén megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, megpirítom majd felöntöm vízzel és fűszerezem. Forrás után lassú tűzön 20 percig főzöm, majd felöntöm a paradicsommal, beleszórom az aszalt paradicsomot, felforralom és 40 percig főzöm vagy amíg a hús meg nem fő, ha szükséges apránként vizet is adok hozzá. A végeredmény egy sűrű húsos szósz amit spagettifeltétként, lasagne töltelékként és pizzaszószként is használható.
Víz helyett száraz jó minőségű vörösbor is használható.

Ez a mennyiség spagettifeltétként 5 átlagos felnőtt adagnak elegendő.

  • 50dkg darált marhahús
  • 5dl házi paradicsomsűrítmény
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 2dl víz
  • 5db aszalt paradicsom (elhagyható)
  • Fűszerkeverék: 2tk oreganó, 2tk bazsalikom, 1tk szárított petrezselyem, 1tk bors, 1tk só egy-egy csipetnyi majoranna és chili, 1db babérlevél
   Ára kb: 950ft (2013.január)
Marhahús 649ft
Vöröshagyma 24ft
Paradicsomsűrítmény kb150ft
Fűszerkeverék kb 120ft

A többi hozzávaló saját termesztés/készítmény vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése