2013. január 19., szombat

Krumplis pogácsa (olajban sütős) - Krisztu, Zoli




A krumplit héjában megfőzöm, megtisztítom, majd krumplinyomóval áttöröm. A hagymát apróra vágom, megborsozom és a vajon megdinsztelem, ha kihűl összekeverem az áttört krumplival és az egészet megsózom. Beledolgozok egy tojást, majd annyi lisztet gyúrok hozzá amennyit felvesz. Nálam ez most 17dkg liszt lett, de ez változó. A kissé kemény, de rugalmas tésztát lisztezett deszkán kb fél centi vastagra nyújtom, kiszaggatom és forró olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütöm. Igyekszem úgy szaggatna, hogy ne legyen maradék, ne kelljen többször átgyúrni.

 Ebből a mennyiségből 64 db 3cm átmérőjű pogácsa lett
  • 60dkg főtt burgonya (tisztán mérve)
  • 17dkg liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3dkg vaj vagy 2ek olaj
  • 1 tojás
  • 1kk bors
  • 3kk só
  • Olaj a sütéshez (kb fél liter)
   Ára kb: 350ft (2013.január)
Tojás 30ft
Liszt 24ft (139ft/kg)
Burgonya 87ft (145ft/kg)
Hagyma 37ft (169ft/kg)
Olaj 175ft (350ft/l)
A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése