2013. március 19., kedd

Mogyoróvajas-csokis keksz - Krisztu




Első próbálkozás a mogyoróvaj felhasználására. Melegen nincs kimondottan mogyorós íze, viszont ahogy hűl egyre jobban érződik. Következő elkészítésnél csak mogyoróvajat fogok használni, a sima vaj helyett is.

 A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, a mogyoróvajat, a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet és az apróra tört étcsokit. Jó ragacsos massza lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítem, két tepsit szilikonlappal kibélelek. A masszából vizes kézzel kb diónyi golyókat formázok, amiket ellapítok és egymástól jó nagy távolságra a tepsire teszem. 9db fért kényelmesen egy gáztepsire, így nem  sültek össze.
kb 15-20 perc alatt sül készre, ha már kezd pirosodni a széle akkor biztosan jó. Csak kihűlés után vegyük le a tepsiről különben széteshet.

Ebből az adagból 27 db 7cm átmérőjű keksz lett.

  • 20dkg liszt
  • 1cs sütőpor
  • 15dkg zabpehely
  • 15dkg darabos mogyoróvaj
  • 10dkg vaj
  • 15dkg cukor
  • 5dkg étcsoki
  • 2db tojás

 Ára kb: 640ft (2013.március)
Liszt 27ft (135ft/kg)
Sütőpor 12ft
Zabpehely 60ft (199ft/cs)
Vaj 159ft
Mogyoróvaj 221ft (699ft/db)
Cukor 43ft (289ft/kg)
Étcsoki 58ft
Tojás 58ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése